Allez Mama - De Dubbele Kick

Allez Mama - De Dubbele Kick

Allez Mama
De Dubbele Kick

Allez Mama - De Dubbele Kick

€ 15,75
 naar webshop

Tracks:

1 Zonder vonk geen vuur

2 Ik ben ik

3 Ohh Laila

4 Weet je nog waar je was

5 Beter laat dan nooit

6 Als je voelt dat je valt

7 Smoor de blues

8 Wereldbeat zydeco

9 Parttime rebel

10 Eenzaamheid

11 Kom naar de bayo

12 Lagniappe

CD

Label: Silvox Records


Artiest: Allez Mama

Titel: De Dubbele Kick

winkelwagen   (leeg)

Wereldbeat Zydeco noemen ze het zelf. Allez mama versmelt Zydeco met Afrikaanse High-life gitaargrooves, alsof die twee werelden voor elkaar gemaakt zijn. Ze maken gebruik van allerhande Keltische- Ierse of Bretonse stijlcitaten, zonder dat het ook maar een moment gekunsteld klinkt. Wat ook geldt voor de Nederlandstalige teksten, die op een ontwapenende manier alledaags zijn. Allez Mama vraagt zich goddank niet af waarom de dag een nacht wordt. Alleen daarom verdient hun eigenzinnige Wereldbeat Zydeco een groter publiek dan de Bløfs en minstens zulke grote hits als het enigszins verwante Rowwen Hèze.

(Citaat: Henk van der Horst – OOR).

Allez Mama geeft (na een lange sabattical) vanaf 2013 weer af en toe optredens op festivals maar ook kleinere concerten krijgen de ruimte. Allez Mama is sfeervol, akoestisch of op volle sterkte op ieder optreden, swingend als op een Louisiana Fais Do Do (schuurfeest)


De ‘Double Cluchin’ Zydeco die Allez Mama maakt wordt door hen doorspekt met blues, folk, funk & een vleugje polka. Alles bij de band staat vanaf hun prille bestaan (alweer 25 jaar) in dienst van de sfeer en het speelplezier.

De tijd dat de band wel eens op televisie te zien was, ( RTL en de NPS / Raymann is laat) is al lang voorbij, maar de Hits “Je liegt dat je barst”, “Nog een zo’n dag en ik ben dood”, Marije en “Beter laat dan nooit” worden soms nog live gespeeld.

Toen de band na een aantal try-outs (o.a. in Yorkshire-engeland) weer officieel ging optreden op Het International Cajun & Zydecofestival in Raamsdonksveer, presenteerden ze gelijk hun nieuwe en waarschijnlijk laatste Cd “Lagniappe” Het geen in Louisiana betekent: “A little bit extra of een klein cadeautje). De teksten gaan over het leven, denkers, dromers, feestgangers en afhakers.

De band doet geen poging om het goed gerecenseerde album ‘De dubbele kick’ uit 2001 te overtreffen, want ze weet dat de Albums van Allez niet met elkaar te vergelijken zijn en een eigen kans verdienen. Natuurlijk ligt de nadruk bij alle albums op de Wereldbeat zydeco. De band treed nog steeds een aantal keren per jaar op. Met de zelfde bezetting, alleen is er een nieuwe bassist, Erik van Es.

De groep speelt alleen nog ‘On Demand’