André Manuel - Op verzoek van de goden

André Manuel - Op verzoek van de goden

André Manuel
Op verzoek van de goden

André Manuel - Op verzoek van de goden

€ 15,75
 naar webshop

Tracks:

1 Ketterse Fanfare

2 Hol

3 Junkie

4 Soogdier

5 Op Verzoek Van De Goden

6 Dorst

7 Kraaien

8 Pantani

9 Krang

10 Drinkebroer

11 Vlieger

CD

Label: Silvox Records

Meer info: www.maneman.nl


Artiest: André Manuel

Titel: Op verzoek van de goden

winkelwagen   (leeg)

Vanaf 1985 was hij actief met de maatschappijkritische band Fratsen. Na het uiteenvallen van de band presenteerde Manuel in 1996 een soloprogramma onder de naam Krang, Twents voor 'binnenstebuiten'. Hierna trad hij op met een band die eveneens de naam Krang droeg, maar hij bleef ook solo optreden. Met Krang won Manuel in 2000 een Zilveren Harp. In 2004 werd de groep ontbonden en ging hij verder als soloartiest.

In 2007 en 2008 speelde hij mee in het collectief het Beukorkest. Begin 2008 vormde Manuel weer een eigen band met de naam 'André Manuel & De Ketterse Fanfare'. Inmiddels heeft hij met deze band 2 albums uitgebracht: Op verzoek van de Goden (2008) en Tjuup! (2009).

In december 2009 en in januari 2010 werden er reünieconcerten georganiseerd met zijn eerste band Fratsen in de nieuwe vestiging van poppodium Metropool in Hengelo, onder de naam 'Fratsen voor Uli'. De opbrengst van in ieder geval het eerste concert zou bestemd zijn geweest voor hun voormalige tourmanager Uli Mook.

In 2011 bracht Manuel de CD Dollekamp uit. Om het materiaal van de plaat live te kunnen spelen, formeerde hij de band Dancing Dollekamp, met Theun Supheert (onder andere van de Ketterse Fanfare), Adri Karsenberg (onder andere van Fratsen), Ottoboy (eenmans-punkorkest), Bert Kuipers (onder andere van Quasimodo), Henk-Jan Hoekjen (onder andere van Stilettos) en DJ DNA (onder andere van Urban Dance Squad). De bandnaam is een verwijzing naar Johan Dollekamp, eigenaar van Platenzaak PopEye in Hengelo. De band bracht Twentstalig materiaal van de CD Dollekamp en nieuw Duits- en Engelstalig materiaal ten gehore.

Manuel had een belangrijke inbreng in het populaire lied Zandloper van Typhoon op de CD Lobi da Basi (2014).

Eind 2015 speelde hij mee in De Slimste Mens en haalde hij de finaleweek.

(wikipedia)