LocosLindos Tango Quintet - Salgán & Piazzolla

LocosLindos Tango Quintet - Salgán & Piazzolla

LocosLindos Tango Quintet
Salgán & Piazzolla

LocosLindos Tango Quintet - Salgán & Piazzolla

€ 15,75
 naar webshop

Tracks:

01 El Amanecer

02 Guitarrazo

03 A Fuego Lento

04 Pobre Gallo Bataraz

05 Introduccion al Angel

06 Triunfal

07 Felicia

08 Hotel Victoria

09 Camorra

10 Canto de Octubre

11 Canaro en Paris

12 Ensuenos

13 Decarisimo

14 Taquito Militar

CD

Label: Ruta Records

Meer info: www.locoslindos.com


Artiest: LocosLindos Tango Quintet

Titel: Salgán & Piazzolla

winkelwagen   (leeg)

Het LocosLindos Tango Quintet: vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen.

LocosLindos’ theaterprogramma heet Piazzolla versus Salgán. Twee hoofdrolspelers van het Argentijnse tango-kwintet in één show; de aangrijpende muziek van de beroemde Astor Piazzolla versus de energieke stijl van de ongeëvenaarde, maar veel minder bekende pianist Horacio Salgán.

Piazzolla vs Salgán is een eerbetoon aan deze twee grootheden van de tango. Ze vormen beiden een enorme inspiratie voor de musici van LocosLindos en hun liefde voor deze muziek staat aan de basis van het ontstaan van dit uitmuntende tango-kwintet.

Piazzolla vs Salgán presenteert heel verfrissend ook de wat minder gekende werken van Piazzolla, zowel uit zijn begin- als eindperiode. Gecombineerd met de muziek van Horacio Salgán zorgt dit voor een interessant, meeslepend en explosief programma.

De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. De toekomst van de tango is bij dit jonge kwintet in zeer goede handen.

Bandoneon: Simone van der Weerden

Viool: Ruzana Tsymbalova

Elektrische gitaar: Tim Panman

Piano: Anke Steenbeke

Contrabas: Alexander Vocking