Lukic - Nasa Prica

Lukic - Nasa Prica

Lukic
Nasa Prica

Lukic - Nasa Prica

€ 15,75
 naar webshop

Tracks:

Staklena Basta
Melanholija
Nasa Prica
Ke Me Merav
Sezdeseta
Indijanci
Pjesma
Javi Se
Ulica Bez Koraka
Neki Drugi Svijet
Da Te Nema
Gdje Su Dani Ti

CD

Label: Silvox Records

Meer info: www.milelukic.eu


Artiest: Lukic

Titel: Nasa Prica

winkelwagen   (leeg)

Mile is in 1957 geboren in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië. Hij is afgestudeerd in 1982 aan de Faculteit Politieke Wetenschappen, richting journalistiek. Als journalist schreef hij een korte periode voor verschillende bladen op het gebied van cultuur en muziek. Tevens werkte hij als hoofd assistent van de regisseur bij TV Sarajevo en bij soortgelijke programma's. Echter was hij altijd meer geïnteresseerd in het zelf maken van muziek. Zo wist hij zijn kennis van muziek rond zijn twintigste jaar op een professioneel niveau te brengen. Sindsdien is hij voortdurend bezig met het componeren, arrangeren, produceren en uitvoeren voor verschillende gelegenheden. Hij behoort tot een generatie die opgegroeid is met de klanken van rock muziek, maar ook met de traditionele muziek van zijn geboortestreek. Daarnaast sprak hem de klassieke muziek enorm aan. Tussen die oriëntatiepunten lukte het hem om een eigen muzikale uitdrukking te vinden en te ontplooien.

In het voormalig Joegoslavië maakte hij zijn naam bekend door een reeks nummers te componeren en te schrijven voor verschillende top artiesten van het land. Sommige songs behoren nog steeds tot de anthologie van de ex-YU muziek. Het nummer "Javi se" werd in 1989 tot top-hit uitgeroepen en werd vertaald en uitgegeven in Noorwegen, Finland en Zuid Afrika.

Gedurende de periode tussen 1989 en 1992 zijn er meer dan 1 miljoen CD's platen en cassettebandjes verkocht met nummers die geschreven en gecomponeerd zijn door Mile. Toch was werken in alleen het pop circuit niet bevredigend genoeg voor hem. Zo begon hij met het componeren voor de theatervoorstellingen. Met succes zijn er verschillende theaterstukken uitgevoerd waarin Mile met zijn muziek zijn eigen stempel wist te drukken. Bovendien componeerde hij muziek voor diverse radio en TV programma’s, zoals radio Jingles en kindertelevisieprogramma's.

Vanwege de nare gebeurtenissen in zijn vaderland was Mile genoodzaakt om zich in 1992 in Nederland te vestigen, waar hij tot op heden met zijn gezin woont en werkt.

In Nederland begint een hele nieuwe fase. Na een korte periode lukte het hem om de draad weer op te pakken en een eigen plaats te vinden binnen het Nederlands muzikale landschap. Vergeleken met zijn bezigheden in het voormalig Joegoslavië is Mile in Nederland meer bezig met het live uitvoeren van zijn muziek.

Als gitarist en zanger nam hij regelmatig deel aan festivals, o.a.

"Festival Mondiaal" te Tilburg, festival "Missie en Jongeren" te Gemert, Dunya festival te Rotterdam. In 1995 componeerde hij muziek voor kindertheatervoorstelling "Anneke in trollenland". De première werd gehouden in de Amsterdamse Schouwburg.

In samenwerking met Nijmeegse formatie ®chestra trad hij op als gast solist bij talloze theaterconcerten, o.a. in Vredenburg, Utrecht, Concert Gebouw Amsterdam, Chasé theater Breda, Schouwburg Nijmegen, Schouwburg Tilburg.

In de loop van de tijd stond Mile steeds meer aanwezig op podia die gericht zijn op het Wereld Muziek genre. Met ®chestra en de Nijmeegse Colourful City koor heeft Mile als solist een zeer succesvol optreden gedaan bij het TV programma Barend & van Dorp in december 2003. In maart 2004 mocht hij na veel lange jaren weer in zijn geboortestad Sarajevo optreden, samen met ®chestra tijdens het jubileum festival "The Winter of Sarajevo", en in 2006 tijdens het festival Baščaršijske večeri.

Tussen 2011 en 2014

nam Mile een deel aan de theatertours in samenwerking met de theaterimpresariat Koper en Kees en de wereldmuziek groep EtnoSaraj.

Met EtnoSaraj werden de CD’s

EtnoSaraj in 2011, en de CD Roots in 2014 uitgebracht.

In samenwerking met Gerie Daanen kwam in 2013 de CD ZANOS tot stand

In 2015 kreeg Mile de opdracht van het stichting Beeld Van Oranje Linten om een muziekstuk te componeren en uit te voeren ter ere van de Tweede Wereldoorlog veteranen. Zo werd het Lied Van De Vrede in een grote bezetting met de koor en orkest met een groot succes uitgevoerd. Sindsdien is het regelmatig een onderdeel van de viering van de Bevrijdingsdag in Rivierenland

In 2015 richt hij LUKIĆ kwartet op en zet zijn theaterconcerten met eigen muziek landelijk voort.