Quatro Ventos - Mitos e Lendas

Quatro Ventos - Mitos e Lendas

Quatro Ventos
Mitos e Lendas

Quatro Ventos - Mitos e Lendas

€ 15,75
 naar webshop

CD

© https://www.quatroventosmusic.com

Label: Silvox Records


Artiest: Quatro Ventos

Titel: Mitos e Lendas

winkelwagen   (leeg)

“Mitos e Lendas” (Mythen en legendes) is de titel van het nieuwste studio album en de zesde van de groep Quatro Ventos, een muzikale reis met sprookjes, mythes, sagen en wonderen over koningen, prinsessen,ruiters en grootvizieren van Al-gharb (Algarve) tot Novio- Magnum (Nijmegen) gewikkeld in een mantel van fado en Portugese blues.

De brug naar Nijmegen is het verhaal over Marieken van Niemweghen , met muzikale ondersteuning door Frank Boeijen.

En natuurlijk ook met het lied dat verhaalt over de legende van een Moorse vader en dochter, dat Emanuel en zijn dochter Merinda Pessanha samen prachtig vertolken in “Lenda da Moura de Tavira”.

Vele nieuwe origineel composities door Luís Xavier (teksten) en E.Pessanha muziek. Daarbij is op het album een nieuw nummer Terra Presa, wat geschreven is door het nieuwe lid van de band sinds januari 2012 de Portugese gitarist Rafael Fraga. Ook zijn door hem drie arrangementen voor strijkkwartetten gemaakt. Ook te horen zijn nieuwe en oude fado’s en romantisch balled’s.

.

Quatro Ventos is de stem van Emanuel Pessanha en de muzikale begeleiding van zijn musici , afkomstig uit verschillende hoeken en culturen, nodigt u passievol uit voor een unieke muzikale reis fluctuerend op elementen van de Portugees populaire muziek, op de golven van jazz en world-music , maar uiteindelijk uitmondend in de Portugese blues… de fado.


Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel op de Portugese eilandengroep de Azoren.– waar hij sinds 1991 zijn thuishaven heeft gevonden in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met de oprichting van de band Quatro Ventos in ‘96 de belangrijkste podia weet te bereiken. Daarbuiten weet de groep internationale successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en in de Verenigde Staten, vaak met medewerking van vele musici, wederom afkomstig uit verschillend muzikale achtergronden, zoals de Portugese Rock Star Rui Veloso, de fado gitarist Raimundo Seixas, de fado zangeres Teresa Tapadas, de Portugese Fernando Lameirinhas de veelzijdige artiest Zeca Medeiros (cineast,musicus, poëet, acteur) de singer songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews (ex Fairport Convention en Matthews Southern Comfort), de topper uit Nederland Frank Boeijen.


Quatro Ventos is :

Emanuel Pessanha (Spaans gitaar,mondharmonica en zang)

Rafael Fraga (Portugees gitaar en solo gitaar)

Aili Deiwiks (viool en piano).

Lucien Matheeuwsen/Norbert Leurs (contrabas)