The Urn - Smithfield Bargain

The Urn - Smithfield Bargain

The Urn
Smithfield Bargain

The Urn - Smithfield Bargain

€ 15,75
 naar webshop

Tracks:

1 René

2 Still on the road

3 You will fight

4 Big talk

5 Smithfield Bargain

6 Let's make love

7 Feelings

8 Crossroads

9 Send it away

10 Giant roller coaster

11 Bus 54

12 Follow me

13 Home recording

CD

Label: Silvox Records


Artiest: The Urn

Titel: Smithfield Bargain

winkelwagen   (leeg)

Schiedamse bluesrockformatie rond veteraan Rini van Willigen, met als invloeden zowel Cream en Led Zeppelin als Soundgarden en Nine Inch Nails

1993

Nadat hij zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de bluesbands Summerbreeze, Tip On In, Anton Geesink Band, The Gelling Experience (rond gitarist Eelco Gelling), Livin' Blues en Smithfield Bargain richt Van Wiligen in 1993 The Urn op.

1995 - 1996

The Urn maakt een demo met de titel Can't Go Out. Het bandje wordt uitgeroepen tot Demo van de Maand door het muzikantenvakblad Music Maker. De band maakt de ronde langs de platenmaatschappijen en vindt in 1996 een platendeal bij de Silvox Studio (o.a. Skik). Eind 1996 beginnen de opnames van het debuutalbum, met Caspar Falke van Silvox als producer.

1997

Het debuutalbum The Urn verschijnt in maart. De plaat ontvangt een aantal lovende recensies, maar verkoopt nauwelijks. Drummer Ivo Boon houdt het in december voor gezien, Ron de Bruijn neemt zijn plaats in.

1998

De Duitse platenmaatschappij Dark Reign is geïnteresseerd en brengt het album uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De juni-uitgave van de Duitse versie van het tijdschrift Rolling Stone bevat een CD met Rolling Stones-covers, The Urn levert het nummer Sister Morphine. In het najaar volgt een toernee door Duitsland. Niet lang daarna begint de band aan de opnames van het tweede album, wederom voor Silvox.

1999

Op het tweede album Smithfield Bargain zet The Urn de lijn voort. Ook dit album wordt in de pers goed ontvangen.

2000

The Urn doet het goed in Duitsland, getuige de live opnames die gemaakt worden voor het televisiestation WDR.

2001

Op 6 februari is The Urn naast Amerikaanse bands als Canned Heat en The Schramms te zien in het TV-programma Crossroads op de Duitse zender WDR. Tijdens de tournee door Duitsland speelt ook bassist Bobby Jacobs (Blues Summit) mee in de band.